Sök
  • Cia och Maria

3 barn 3 förlossningar

Det kom ett mail från en tre barns mor. Tre helt olika förlossningar men alla positiva och stärkande. Under de närmsta tre veckorna publicerar vi dessa. Här kommer födelsen av Elly.Jag har haft turen att få 3 underbara barn. Vi kämpade många år innan vi till slut blev gravida med vår dotter med hjälp av ivf. Jag har alltid varit rädd att föda barn o kännt att jag under hela graviditeten kommer bäva o vara livrädd för vad som komma ska. Så blev det inte. Jag tänkte inte på förlossningen på det sättet. Barnet jag bar på var så mycket viktigare än att tänka på förlossningen. Jag njöt till fullo o mådde superbra under hela graviditeten. Den enda rädslan jag hade va att bli skickad någonannanstans än bb Stockholm dit vi ville och hade kollat upp vägen till. 10 dagar över tiden fick jag värkar strax innan midnatt. Vi ringde in för att kolla läget o det va fullt. Vi skulle fortsätta vara hemma, bada o härda ut värkarna så skulle det nog bli en plats ledig snart. Vid kl 5 på morgonen kände vi att vi ville komma in. Värkarna va väldigt intensiva nu o man har ju ingen aning om hur det känns när barnet ska ut! Det var fortfarande fullt, fullt i hela Stockholm o vi blev skickade till Södertälje. Vi bodde i Solna då. Jag blev livrädd! Jag hade aldrig varit i Södertälje, hur va dom där? Hur skulle vi hitta dit? Men nu ville vi bara ha hjälp så vi ställde om hjärnorna o gasade dit. Tur att det va tomt på gatorna för vid varje värk blev det gasen i botten. Vi hittade dit o kom upp till förlossningen ca kl 6. Åkte upp i hissen hängandes på allt som gick att hänga på. Ringde på o möttes av en så vänlig undersköterska som direkt tog mig i sina armar o jag brast ut i gråt. Jag kände direkt att jag va i trygga händer.


Vi fick ett rum o lustgas. Jag va öppen 6cm o kände att fasen va vi är bra, snart är vi föräldrar. Jag ville ha epudral o det kom efter en stunds väntan. Det va ju som en dröm. Jag kunde äta, läsa o vila. Hade ju inte sovit någonting på natten då jag borde ha däckat men jag va alldeles för uppspelt för att sova. Tiden gick o jag öppnades till 10cm ganska snabbt. Men sen hände inte så mycket mer. Jag gjorde allt jag kunde för att få ner bebisen, ville så gärna känna det där trycket o då man skulle bröla som en kossa utan att kunna hejda det. Men det kom aldrig. Kl 19.51 snittades jag o ut kom en perfekt tjej. Min man tittade efter snoppen vi var så säkra på att det va en gurra som legat i magen. Det blev ingen gurra det blev en Elly. All personal vi hade under dessa timmar var helt fantastiska o jag är så glad att vi fick vårt första barn just där.

179 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tvivlar du på din förmåga? Det är inte konstigt. Hela våra liv får vi veta att vi inte duger som vi är. Men... din kropp är fantasktisk och du kommer att kunna föda ditt barn (men det kanske inte allt